Головна

Квіти на столі. Готуємося до приходу гостей

Квіти - важливий естетичний аспект сервіровки. При підборі квіткових композицій для прикраси столу, постарайтеся підібрати невисокі рослини, щоб не затуляти обличчя співрозмовників. Здавалося б, що це само собою зрозуміло, але на практиці це правило не завжди дотримується. Вручать господині букет, - і вона, щоб порадувати гостей, знаходить місце для вази з ним посеред закладеного їжею столу. Гостям же доводиться робити «зарядку для шиї», якщо вони хочуть бути ввічливими і дивитися на співрозмовника.

Тому для уникнення таких незручностей місце для подарованих букетів передбачають де-небудь віддалік, а стіл заздалегідь прикрашають невеликими композиціями.

Для сервірування підійдуть маленькі композиції, переважно горизонтальні, наприклад, низькі трикутні і півмісяцеві з використанням айстр, лілій, півоній, гвоздик, троянд, хризантем, бузку. Вдалою вийде композиція, внизу якої використовуються не цілі великі суцвіття, а тільки їх частини та окремі квітки. Також підходящими для столу опиняться букети в красивих мисках і невисоких салатницях, куди наливають воду і кладуть тільки головки квітів і окремі листочки.

Основні правила «квіткового сервірування»:

- Горшкові рослини на обідній стіл не слід ставити з гігієнічних міркувань;

- Не слід прикрашати стіл квітами з різким запахом;

- Великі квіти необхідно використовувати обережно, враховуючи пропорції;

- Враховуйте колір і малюнок скатертини. Вишукана композиція втратить свою красу, якщо неправильно підібрати скатертину. Світлі квіти - білі, рожеві, кремові «заграють» на темній скатертині, а червоні, сині, фіолетові - на світлій. На однотонну скатертину можна ставити різнокольорові квіти, а на строкатій, навпаки, рослини повинні бути одного кольору;

- Крім цього квіткові композиції повинні гармоніювати, а не конкурувати з малюнком сервізу. Особливо, коли його прикрашає рослинний орнамент.

Оригінально виглядають сервірування, в яких використовуються овочі, фрукти, зелень. Навіть листя звичайнісінької білокачанної капусти дають можливість для польоту фантазії, а що вже говорити про інших сортів, які мають декоративний вигляд, наприклад, кольорова, кольрабі, брюссельська або пекінська. Прикрасьте композицію листям салату, петрушки, кропу, додайте гроно або окремі ягоди калини, горобини або винограду. Не бійтеся фантазувати, зрештою, квіти теж можуть бути зроблені з овочів.

Майстер-клас іграшок з квітів

 

Майстри - флористи не перестають дивувати своєю фантазією і цікавими винаходами з квітами. Зараз дуже популярні фігурки з квітів.

Як правило, такі фігурки дорожчі звичайних букетів.Тому, розповімо Вам, як зробити самим красиву квіткову фігурку.

Робитимемо красивого равлика. Для цього нам знадобляться:

1. Флористична губка (оазис або піафлор);

2. Самі квіти (кущові хризантеми, 5 гілок);

3. Листя великих розмірів (монстера, тканина зеленого кольору або папір);

4. Фіксатор флористичний (палички, олівці, соломинки і т.д.);

5. Піафлор (3 цеглинки);

6. Піддон (тарілка, блюдо);

7. Секатор, флористичний ніж;

8. Аксесуари (для вічка равлика, підійдуть намистини або гудзики);

Отже, переступаємо.

 

Спочатку беремо тарілку, на неї укладаємо великі листи. Якщо немає листя, то їх можна замінити шматком тканини або паперу, головне щоб була імітація трави.

Добавити коментар


Захисний код
Обновити

Замовити в 1 клік